Omgeving

Omgeving

Bezienswaardigheden

Er zijn heel wat wandel –en fietsroutes in de omgeving. Fiets- en wandelkaarten zijn ter beschikking. Fietsverhuur in Diksmuide. O.a. de Frontzate fietsroute, de oude spoorwegbedding die Diksmuide met Nieuwpoort verbindt, ligt bij de vakantiewoning, zo is het héérlijk om naar zee te fietsen! Natuurlijk biedt de zee, ongeacht het seizoen, een aantrekkingskracht en is ze voor heel wat mensen het synoniem voor vakantie en ontspanning…

Nieuwpoort
Blankaart

Maar ook de natuurgebieden de Ijzermonding,
de Viconiakleiputten en de Blankaart (gidsbeurten) zijn de moeite om te ontdekken. De historische stadjes Diksmuide ( met Ijzertoren en dodengang ) en Veurne zijn dan weer ideaal voor een cultuurdagje! Of ken je deze verstilde dorpjes als Stuivekenskerke, Lampernisse of St-Jacobskapelle al? Ze laten je heerlijk genieten van de Westhoek! Kajakken op de Ijzer ( Buitenbeentje in Diksmuide ) is dan weer een mogelijkheid voor de sportievelingen onder jullie.

Bezienswaardigheden

Mag het iets verder dan sta je, op een uurtje rijden, op de kliffen van Cap Blanc Nez in Frankrijk of bezorgt het kleine vissersdorpje Audresselles je een instant vakantiegevoel!

Voor de kids mag Plopsaland in De Panne natuurlijk niet ontbreken of pannekoeken gaan eten bij boer Bart in de buurt . Er is een uitgebreide infomap ter plaatse beschikbaar om uitstapjes tijdens jullie verblijf te plannen . Wedden dat een weekendje te kort is om dit alles te ontdekken ?!

Cap Blanc Nez